28 oktober 2021

Zo maak je een smartwatch tot je leukste gadget

Wanneer je eenmaal een smartwatch hebt aangeschaft, is het nog een hele uitdaging om de instellingen zodanig aan te passen dat het je favoriete gadget wordt. Deze tekst streef ernaar je daarbij een handje te helpen, zodat je binnen korte tijd je smartwatch tot jouw gadget maakt.

Personaliseer je smartwatch

Met een smartwatch kan je zonder daarvoor te veel moeite te hoeven doen, heel snel verschillende handige functies activeren door:

  • voor jezelf te bepalen hoe je je smartwatch gebruiken zal, meer als een standaard horloge met een extraatje, een fitness of gezondheidsapparaat, als ondersteuning voor je zakelijke bedrijfsactiviteiten of als leuk hebbedingetje om erbij te horen;
  • je smartwatch en je smartphone aan elkaar te koppelen. De meest gebruikelijke manier om dat te doen is via Bluetooth terwijl er ook smartwatch zijn die deze verbinding met behulp van je Wi-Fi netwerk, mogelijk maakt;
  • het uiterlijk van je smartwatch te veranderen door de standaard instellingen naar jou wens aan te passen. Activeer de applicaties die je echt zal gebruiken, zodat je ze één oog opslag eventuele notificaties kan raadplegen.

Het gemak van je smartwatch

Hou er rekening mee dat het gemak van een smartwatch voornamelijk afhangt van de apps die je leven als man gemakkelijker maken. Dat zijn:

  • de standaard applicaties waarmee je dus je berichten kan checken en je agenda kan bijhouden;
  • een app waarmee je kan bellen;
  • fitness- en gezondheidsgrsadmeters;
  • applicaties die de weersverwachting weergeven; en
  • muziek- en video applicaties.

Eventueel kan je ook een applicatie waarmee je betalingen kan verrichten, installeren op je smartwatch.

Ook bepaalt je levensstijl voor welke applicaties je kiest. Indien je niet sport heeft bijvoorbeeld een fitnesstracker op je smartwatch geen enkel nut. Door voorgaande stappen te doorlopen kan je zonder veel moeite je smartwatch heren model zelf bruikbaar maken om het te gebruiken zoals jij dat wilt.

Dit heb je misschien gemist