28 oktober 2021

Wat voor snowboard heb je nodig?

Heb je een nieuwe snowboard nodig? Een nieuwe snowboard kopen vergt echt maatwerk! Wellicht wil je binnenkort wel off-piste gaan, ben je een beginneling of doe je aan freestyle. Hieronder lees je welke snowboard het beste bij je aansluit.

Wat voor soorten snowboard heb je eigenlijk?

Er zijn grofweg drie verschillende soorten snowboardsoorten. Ten eerste heb je de snowboard die geschikt zijn voor alle omstandigheden en terreinen. Verder heb je ook de zogenaamde freeride-snowboard. Dit is bijvoorbeeld geschikt als je buiten de piste gaat. Deze snowboards zijn geschikt als je diep in de sneeuw belandt. Tot slot de Freestylevariant. Dit zijn voor liefhebbers die van schansen af willen gaan, zoals de rails en de halfpipes.

Hoe goed kan je eigenlijk snowboarden?

Uiteraard moet je ook goed stil staan bij je niveau, voordat je een snowboard gaat kopen. Zo is een zachte snowboard verstandig om te kiezen als je het niet zo vaak doet. Daarentegen past een gespecialiseerde snowboard, zoals een freestylevariant, beter bij de gevorderden.

Welke maat past het beste bij je snowboard?

Verder moet je snowboard goed zijn afgesteld aan je lichaamsmaten. Zo kunnen zware mensen beter kiezen voor een langere snowboard dan lichte mensen. Ook is de lengte van de board afhankelijk van wat je wilt gaan doen. Bij het freestylen past een korte board, terwijl als je offpiste wilt gaan een lange board juist beter bij je past.

Welke vorm sluit het beste bij je aan?

Bij het kiezen van een snowboard komt ook de vorm van de board bij kijken. Zo heb je de Camber. Bij deze type zijn de uiteinden van de board lager dan het middelste gedeelte. Deze vorm is geschikt om hoge snelheden mee te bereiken en is dan ook iets voor de freeriders. Verder heb je ook de omgekeerde vorm, waarbij juist het middelste gedeelte laag is en de uiteinden wat hoger. Dit is aan te raden voor beginners, omdat je dan wat meer grip op de board voelt.

Mocht je nog twijfel hebben welke board het beste bij je aansluit is het slim om veel content op internet te lezen. Zo hoeft de verkoper je weinig meer te vertellen!

Dit heb je misschien gemist