Wat neem je mee als je gaat hiken?

Ben je van plan deze zomer te gaan hiken en ben je benieuwd wat je allemaal nodig hebt? Het is enorm belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Wat heb je nu precies nodig wanneer je door de bergen wilt lopen en wilt genieten van de buitenlucht, de rust en de prachtige omgeving. In dit artikel delen we wat je nu precies nodig hebt voor een hike.

Rugzak

Een rugzak is essentieel. In je rugzak neem je alles mee wat je nodig hebt en het is daarom belangrijk dat je rugzak stevig is. Behalve dat een rugzak stevig moet zijn, is het ook belangrijk dat de rugzak lekker zit. Ga je niet heel lang hiken en niet door grote bergen, maar bijvoorbeeld ergens in Nederland? Dan kan een Fjallraven kanken rugzak voldoende zijn. Voor langere afstanden is een rugzak van 18 liter voldoende.

Schoenen

Als je denkt aan onmisbare items, zijn goede wandelschoenen hier een van. Dit kan nog weleens lastig zijn. Je hebt te maken met je eigen voorkeur, het seizoen, het terrein waarop je gaat lopen en het type wandeling. Ga je verschillende terreinen af? Dan dien je opzoek te gaan naar wandelschoenen die geschikt zijn voor diverse terreinen en licht aanvoelen.

Eten

De meeste trails hebben onderweg berghutten of kleine dorpen waar je langs kan voor wat eten en drinken. Toch is het handig om zelf ook voldoende eten mee te nemen. Je weet niet zeker of eetplekken open zijn en zo bespaar je ook nog eens. Het soort eten wat je kunt meenemen verschilt ook per persoon. Bars als snack zorgen voor een energieboost en zijn vaak ook lekker. Daarnaast is gedroogd fruit of zijn noten ook onmisbaar. Dit smelt niet tijdens de warme zomerdagen en het is enorm gezond.