28 november 2021

Wat kunnen we weer doen vanaf 1 juni?

We leven op dit moment in een rare tijd. Het coronavirus is er nog steeds en we kunnen nog steeds niet heel veel dingen doen. Denk aan op vakantie gaan, naar de sportschool gaan of naar een festival. Wel worden de maatregelen met de tijd steeds meer versoepeld. Het is helaas nog onduidelijk hoelang dit zal duren en hoelang we zo moeten leven, maar we kunnen blij zijn met de aantal versoepelde maatregelen vanaf 1 juni!

Groepsvorming en horeca

Per 1 juni mag groepsvorming weer in de buitenlucht. Zo lang iedereen anderhalve meter afstand houdt mag je met vier of vijf man samen in het park zitten zonder problemen. Ook de horeca mag vanaf 1 juni om 12.00 uur de deuren openen. Wel mogen er maximaal dertig mensen tegelijkertijd op anderhalve meter afstand binnen zitten. Veel horecaondernemers zijn druk bezig met de restaurants ombouwen voor 1 juni. Klanten dienen van tevoren te reserveren en er wordt een checkgesprek uitgevoerd om in te schatten of het bezoek risico’s oplevert.

School

Basisscholen en kinderopvang mogen op 8 juni weer helemaal open. De helft van de tijd gingen sinds 11 mei weer naar school, maar vanaf 8 juni wordt dit verruimd. Op 2 juni gaan de middelbare scholen ook weer open. Ook hier geldt de regel anderhalve meter afstand houden van elkaar.

Sport

De deuren van de sportscholen blijven helaas nog dicht tot 1 september. Wel mag fysiotherapie weer ruimer open en volgens een stappenplan noodzakelijke zorg verlenen. Voor mensen met klachten is dit goed nieuws. Voorheen werd er fysiotherapie online verleent via videogesprekken, maar dat is vanaf heden niet meer nodig. Ook groepspraktijk Risdaele opent haar deuren langzaam weer. Wel gelden er strikte regels voor iedere praktijk. Dit kun je online bij je eigen praktijk terugvinden.