28 november 2021

Wanneer je een walkie talkie kan gebruiken

De walkie talkie krijgt de naam als speelgoed maar dat is het in veel gevallen eigenlijk geen eens. Een walkie talkie is namelijk heel goed inzetbaar binnen een bedrijf. En toch willen we dit misstand graag verhelpen onder de mensen. We vertellen je graag in welke situaties je walkie talkies kan inzetten om te kunnen blijven communiceren.

Cruciale beroepen

Wist je dat er binnen de politie, brandweer, ambulance en bij nog veel meer cruciale beroepen walkie talkies worden gebruikt? Het kent namelijk ontzettend veel voordelen. Naast het feit dat het goedkoper is om een walkie talkie te gebruiken dan iedereen een mobiele telefoon te geven is het ook een veiligere manier.

Je kan walkie talkies namelijk niet afluisteren en hebben over bepaalde afstanden altijd goed bereik. Waar je bij een mobiel nog wel eens te maken kan hebben met netwerkproblemen daar is dat met walkie talkies niet.

Een walkie talkie is daarnaast een communicatiemiddel wat je heel makkelijk mee kan nemen en is daarnaast fraude gevoelig. Wanneer iedere werknemer een mobiele telefoon zou krijgen dan is de kans aanwezig dat deze worden gestolen en men vervolgens gevoelige informatie kan aantreffen. Daarnaast kan het zo zijn dat mensen hun werktelefoon juist wel of niet naar huis meenemen. Waar een walkie talkie voor niemand interessant is om privé te gebruiken.

Snel communiceren

Wanneer je binnen een bedrijf als in de olie industrie werkt, op bijvoorbeeld een olieplatform, wil je snel schakelen met je collega’s en kan je ze eenvoudig bereiken met een walkie talkie om ze snel op de hoogte te brengen van problemen op het platform. Je hebt dus niet altijd en overal communicatie mogelijkheden behalve met een walkie talkie.

Dus wanneer je op zoek bent naar een communicatiemiddel waar je altijd op korte afstanden goed bereik mee hebt dan zit je hiermee goed.