28 oktober 2021
redenen om naar de sportschool te gaan

Waarom ga ik ook alweer naar de sportschool?

Wanneer je je voor het eerst inschrijft bij een sportschool, is het je bedoeling om een paar keer per week te gaan. Je wilt immers resultaten zien. Maar na een tijdje is het toch moeilijk om de goede voornemens vol te houden. Daarom hebben we dit artikel voor je geschreven. Hier zijn een paar redenen die je herinneren aan waarom naar de sportschool gaan een goed idee is. Heb jij je nog niet ingeschreven bij een sportschool? Probeer eens Sportcentrum De Bever!

Apparatuur uitproberen

Even thuis een workout doen kan natuurlijk, maar dan blijft het wel binnen beperkte mogelijkheden. Tenzij je een thuisgym hebt natuurlijk vol met alle nodige apparaten. Voor de meesten van ons blijft de apparatuur thuis beperkt tot een matje, een paar gewichten en een stoel. Ga je naar een sportschool, dan opent er zich een wereld van trainingsmogelijkheden voor je. Wil je graag wat uitgebreider of zwaarder trainen, dan wegen de maandelijkse kosten van de sportschool makkelijk op tegen het alternatief van alle fitnessapparaten zelf moeten kopen.

Energie uit groepslessen

Naast dat je in de sportschool de voordelen hebt van de aanwezige apparatuur, kun je ook je voordeel halen uit de groepslessen. Veel sportscholen bieden een hele hoop kwalitatieve groepslessen aan waar je als lid aan mee mag doen. Waarom zou je hier geen gebruik van maken? Natuurlijk kun je ook thuis wat pilatesoefeningen doen, maar in een groep sporten kan erg goed zijn voor je motivatie. Schrijf je je bijvoorbeeld in voor een les pilates in Dronten, dan heb je niet alleen een stok achter de deur. Je hebt dan ook mensen om je heen met dezelfde doelen en wat bemoedigende woorden om je door je workout heen te slepen.

Workout en therapie in één

Je hebt vast wel eens een van je collega’s horen praten over de sportschool alsof het een therapiesessie is. Je collega overdreef niet. Naast dat naar de sportschool gaan erg goed is voor je fysieke gezondheid, is het ook goed voor je mentale gezondheid en stressvermindering. Daardoor zien veel mensen de sportschool als een plek waar je even alles los kan laten en de stress en gedachten van die dag van je af kan laten glijden. Heb jij nog motivatietips voor anderen? Laat dan een bericht achter.

Dit heb je misschien gemist