28 oktober 2021

Toename populariteit MMA

Het is voor een aantal mensen misschien een onbekende sport. Vele mensen vragen zich ook ongetwijfeld af wat het nou precies is. Maar MMA is één van de meest snelst groeiende sporten van dit moment. MMA staat voor Mixed Martial Arts. Deze sport is echte entertainment voor mannen, daarbij zullen ook vrouwen het ongetwijfeld leuk vinden. In de onder meer de Verenigde Staten en Japan is deze vechtsport niet meer weg te denken.

De topvechters uit deze vechtsport zijn ook niet meer weg te denken. Denk maar aan Connor Mcgregor. De eerste vechter die in de MMA in de UFC op twee verschillende gewichtsklasse wereldkampioen was. Dit was natuurlijk een geweldige prestatie op zich. Hierna werd zijn ego iets te groot en probeerde hij de ongeslagen Floyd Mayweather uit te dagen. Dit verloor hij, maar dit kreeg zoveel aandacht dat deze wedstrijd opliep tot in de honderden miljoenen.

De vechtsport bestaat niet heel lang, maar heeft in een korte periode een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Dit is voornamelijk gebeurd in de afgelopen jaren. MMA wordt gezien als een zeer gewelddadige sport waarin tegenstanders elkaar flink te lijf gaan zonder respect en regels, echter is dit natuurlijk niet waar. De naam Mixed Martial Arts is een sport dat ontstaan is uit het combineren van meerdere sporten. Deze sporten zijn onder andere: worstelen, kickboksen, judo, karate en jiu jitsu.

Zoals ik al zei zijn er degelijk wel regels in deze sport. Zo mag je geen enkele trap of stoot uitdelen richting het achterhoofd, de keel of ruggengraat. Verder gelden ook de normale vechtsportregels. Hierbij kan je denken aan: geen aanvallen onder de gordel,niet bijten en geen haren trekken.

Wil je meer echte mannen nieuws? Dan raad ik het aan om een kijkje te nemen op de website van MensGoodLife. Hier vindt je dat laatste en leukste nieuwtjes over diverse onderwerpen.

Dit heb je misschien gemist