28 november 2021

Sportschool starten

Veel jonge mensen dromen ervan om hun eigen sportschool te starten. Jij ook? Dan is het best slim om dit artikel even verder te lezen. We vertellen je over enkele belangrijke keuzes die je kunt maken bij het starten van een sportschool. Want je kunt je geld immers maar één keer besteden. Dus maak je graag de juiste keuzes. De kosten die komen kijken bij het starten van een sportschool kunnen we grofweg verdelen in de volgende vier categorieën: huurkosten voor het pand, marketingkosten om bekendheid voor jouw sportschool te genereren, personeelskosten omdat je personeel nodig hebt om de leden van jouw sportschool goed te begeleiden en natuurlijk de kosten voor jouw inventaris, die vooral bestaat uit fitnessapparatuur. Want zonder apparatuur geen sportschool.

 Fitnessapparatuur hoef je niet te kopen

Ga jij een sportschool starten, dan kan de aanschaf van fitnessapparatuur een flinke kostenpost zijn. Je volgt alle trends in jouw branche en wilt dus ongetwijfeld een grote diversiteit aan trendy fitnessapparatuur kunnen bieden aan jouw leden. Maar hoe doe je dat? De meeste startende ondernemers hebben geen grote zak met geld. Gelukkig hebben wij goed nieuws, want je hoeft de apparatuur niet te kopen. Er is een veel aantrekkelijker alternatief. Veel ondernemers leasen tegenwoordig hun fitnessapparatuur. Dat scheelt flink in de portemonnee. Je betaalt een maandelijks leasebedrag en geeft dus niet in één keer een flinke som geld uit. Dat geld kan jij dan weer besteden aan een goede locatie, marketing en personeel.

 Sportschool starten? Laat je adviseren

Wat kan je zoal leasen? Eigenlijk alle apparatuur. Laat je voorlichten door een ervaren partij. Kan je ook meteen laten voorrekenen wat jouw leasebedrag per maand zal zijn. Heb je de keuze gemaakt om te gaan leasen, dan heb je al een belangrijke stap gezet en kan jij je gaan focussen op andere zaken. Zo blijft het starten van een sportschool geen droom, maar is het jouw nieuwe realiteit!