28 oktober 2021
padel

Speel jij binnenkort ook Padel?

Het spel padel wordt al enige tijd gespeeld. Het is ontstaan in 1969 in een Mexicaanse badplaats Acapulco. De bedenker van dit succesvol spel heet: Enrique Corcuera, Dit was destijds een rijke zakenman. Hij had thuis niet genoeg plaats om een tennisterrein te plaatsen, dus bedacht hij een soortgelijke sport. Hij zorgde voor een terrein van 10 bij 20 meter met 3 tot 4 meter hoge muren. Een net scheidde beide zijden net als ping pong.

Aangezien het veld niet erg groot was, dacht hij eraan om niet met tennisrackets te spelen, maar met kleinere houten rackets.

padel

Hoe werkt het? 

Padel is een racket en bal sport spel. Geschikt om te spelen met twee spelers (enkelspel) of vier spelers (dubbelspel). Het spel lijkt erg op het bekende Tennis, met een racket speel je de bal over het net alleen speel je met muren wanden en minder lijnen. De spelregels zijn nogal complex. Je kan het zien als een mix van tennis en squash.

Bij padel moet de bal gekruist over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) slaan, zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt. Het doel is om de tegenstander(s) te belemmeren door de bal op de juiste manier terug te slaan. De rackets die in  de professionele wedstrijden worden gebruikt, wegen zwaarder dan de normale tennisrackets. Omdat de bal afketst en steeds terug kan keren gaat het spel soms sneller dan tennis. Dit zorgt voor spannende fanatieke wedstrijd. Over het algemeen bestaan er al clubs en verenigingen.

Dit heb je misschien gemist