28 november 2021

Marathontraining Den Haag

Je wilt de marathon lopen? Maar hoe train je hiervoor? Veel lopers houden de traditionele manier aan. Maar is dit wel de beste manier? This is Running doet het anders. Met hun marathontraining Den Haag wordt er op hartslag getraind. En met korte duurlopen, waardoor je veel gerichtere kilometers maakt.

Ben je een beginnende loper en ga je voor het eerst een marathon lopen dan ga je vaak met het traditionele schema trainen. Veel lopers vinden dit een zwaar schema. Elke week wordt de duurloop langer, waarbij je uiteindelijk soms meer dan 30 kilometer loopt. Je lichaam kan hierdoor niet of nauwelijks herstellen voor de training die erna komt. Dit kan blessures opleveren. Ook kan je overtraind raken.

Met marathontraining Den Haag pakt This is Running het anders aan. Zij trainen met het 14 km schema van Sportrusten, waarbij er op hartslag getraind wordt. De duurlopen zijn nooit langer dan 14 kilometer. Hierdoor is de balans tussen trainen en herstel veel beter. Er is geen overbelasting en lopers raken niet overtraind. Ook zijn lopers weer volledig hersteld voor de volgende training. Dit zodat er weer alles gegeven kan worden. Deze manier van marathontraining Den Haag staat dan ook voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Optimaal naar de marathon trainen en niet alleen denken aan trainen, trainen en nog eens trainen. Het draait niet alleen om heel veel kilometers maken. Dat is de conservatieve gedachte. Zo werd het vroeger gedaan. Vooral door atleten die goed getraind waren. Tegenwoordig is de marathon een bucketlist ding, waardoor het veel belangrijker dat lopers met een goed gefundeerd en wetenschappelijk bewezen hardloopschema trainen. Waarbij de kans op blessures en overbelasting minimaal is. De marathontraining Den Haag van This is Running doet met het 14K IS MY WAY programma. This is Running gaat voor succes en hoopt veel lopers in regio Den Haag enthousiast te maken met deze manier van trainen.