19 januari 2022
suppen en surfen

Leuke sporten om te doen op het water!

Op een zomerse dag is het heerlijk om naar het strand te gaan. Waar de een het liefst de hele dag in de zon gaat bakken, kiest de ander ervoor om iets actiefs te doen. Een balletje hooghouden op het strand, beachvolleybal of een andere activiteit. Op het water is er ook heel wat te beleven. In deze blog gaan we in op een aantal leuke watersporten. Lees je mee? 

Suppen (ook wel peddelsurfen) 

Bij suppen sta je op een surfboard. Je komt vooruit door een peddel te gebruiken. Het heeft iets weg van gewoon surfen, maar bij deze watersport is er geen wind nodig! Door te suppen maak je gebruik van heel je lichaam. Het is dan ook gelijk een erg goede workout.

Daarnaast is het makkelijk om te leren suppen. Dat is bij gewoon surfen een ander verhaal. Suppen is enorm toegankelijk en kan zowel door jong als oud gedaan worden. Ook is suppen erg ontspannend! 

Om te suppen heb je een sup board nodig. Je kunt deze vaak huren, maar het is natuurlijk fijner om over je eigen sup board te beschikken. Sup board kopen? Dat doe je bij Fresh Waves

Bodyboarden

Ook erg leuk om te doen: bodyboarden. Bij bodyboarden lig je met je bovenlichaam op een kleine plank. Dit doe je doorgaans in de branding van de zee (hoewel er ook plekken in Nederland zijn waarbij je indoor kunt bodyboarden). 

Kanoën 

Kanoën is natuurlijk ook altijd leuk om te doen. Het is een goede workout en tegelijkertijd kan het erg ontspannend zijn. Kanoën is leuk om met meerdere mensen te doen!