28 november 2021
geld inzamelen voor het goede doel

Leuke ideeën om geld in te zamelen voor het goede doel

Wil jij graag meer bijdragen aan een goed doel dan een paar euro per maand? Organiseer dan een leuk evenement om geld in te zamelen voor het goede doel dat je wilt steunen. Het juiste evenement dat past bij het goede doel kan helpen om snel veel geld in te zamelen. Of je nu eenmalig een evenement organiseert of jaarlijks, wij hebben hieronder een paar leuke ideeën voor je verzameld.

1. Hardloopwedstrijd

De hardloopwedstrijd is een echte klassieker tussen de evenementen voor het goede doel. Hardloopevenementen kom je vooral tegen als het wat warmer is buiten, maar kunnen het hele jaar door. In plaats van alleen te vertrouwen op de opbrengst van toegangskaartjes, kun je ook deelnemers stimuleren om zich te laten sponsoren door vrienden en familieleden. Kies een goed doel, een route, verspreid het nieuws, koop startnummers en je bent al zo goed als klaar. Wil je je deelnemers een beetje op weg helpen? Stuur ze dan tips voor het bereiken van hun netwerken.

2. Spelletjesavond

Voor de liefhebbers van een drankje en bordspellen is dit een perfect idee. Organiseer een spelletjesavond in een kroeg om geld in te zamelen. Natuurlijk moet je wel een kroeg vinden die wilt samenwerken met je plan, maar wie zegt er nu nee tegen een goed plan voor het goede doel? Mogelijk willen ze zelf ook iets doneren. Om zo veel mogelijk geld in te zamelen en deelnemers te krijgen vraag je een toegangsprijs voor het meedoen en deel je leuke prijzen uit aan de winnaars van de avond.

3. Eetwedstrijd

Ben je in voor een volle buik en buikpijn van het lachen? Laat dan familie en vrienden hun favorieten aanmoedigen in een eetwedstrijd. Deelnemers kunnen een kaartje kopen om mee te doen en toeschouwers kunnen vrij doneren. Heb je meerdere soorten voedsel dan is het leuk om meerdere wedstrijden op een dag te organiseren. Donuts, taart, of rookworsten, niks is te gek. Vraag lokale winkels om het voedsel voor de wedstrijd te doneren om geld in te kunnen zamelen voor het goede doel.