28 november 2021

Je eigen sportschool openen doe je zo

Altijd al gedroomd van het hebben van je eigen sportschool? Weet je niet goed waar je moet beginnen en is deadline dichtbij? In dit artikel delen we een aantal tips voor het openen van een eigen sportschool!

1.     Soort sportschool

Allereerst is het belangrijk dat je weet wat voor soort sportschool je wilt openen. Kies je voor een all male/female gym, een boksclub of bijvoorbeeld een powerliftingclub?

2.     Locatie & plan

Wanneer je eenmaal weet wat voor sportschool je wilt openen, is het belangrijk na te denken over de kosten die hierbij komen kijken en hoe snel je dit kunt terugverdienen. Ook is het belangrijk te kijken naar een locatie die geschikt is. De huurkosten zul je bij je budget toevoegen. Het is belangrijk dat je een businessplan schrijft waarin je doelen vaststelt, financieringen noteert en wat je nodig hebt.

3.     Verbouwing

Ook de verbouwing van de locatie tot een sportschool is erg belangrijk. Dit kost veel tijd en er kan veel misgaan. Wanneer de basis staat, kun je verdergaan naar de volgende stap. Met het budget, die in het tweede punt besproken is, bestel je de basis voor je sportschool. Denk aan een sportvloer, grote apparaten, facilitaire voorzieningen, lounge ruimte, kleuren die je gebruiken wilt en meer.

4.     Marketing

Je weet wat voor logo je hebt, wat je merknaam is, waar de sportschool gelegen is en wat voor soort sportschool het is. Nu is het tijd voor promotie. Doe goed onderzoek naar jouw doelgroep en stel voor hen de juiste marketingcampagnes op. De basis is een goede website, maar dit is lang niet voldoende. Je dient veel aan de slag te gaan met online marketing via verschillende social media kanalen. Is het een sportschool in de buurt van veel universiteiten en campussen? Dan is het niet handig om te gaan flyeren in een buurt waar veel ouderen wonen.

Succes en veel plezier!