28 november 2021
personal trainer Den Haag

Hometrainer ideale cardio-training

Het fenomeen fit zijn of worden is voor iedereen wel bekend. Echter, het is zeker niet makkelijk om zomaar even fit te worden. Het vergt vaak vele uren in de sportschool en daarbij moet je ook nog eens goed opletten wat je allemaal wel en niet binnen mag krijgen. Het verschilt heel erg per persoon op zich en ook heeft iedereen weer andere doelen voor zichzelf gesteld. De ene persoon wilt alleen maar afvallen terwijl de ander juist wilt aankomen. Zo vinden sommige het fijn om continu met gewichten en apparaten te trainen en zo vinden anderen het fijn om alleen maar eigen lichaamsgewicht oefeningen te doen.

Wat in ieder geval wel erg bekend is, is de hometrainer. Dit is misschien wel het allerbekendste cardio-apparaat dat er bestaat. Ondanks dat het zo’ bekend apparaat is, zijn er wel veel vragen over. Ten eerste is de vraag wat is het precies? Hometrainer staat letterlijk voor thuistrainer. Een apparaat om ervoor te zorgen dat jij thuis aan de slag kan gaan. Hier in Nederland is een hometrainer altijd een fietstrainer. Het bootst eigenlijk het fietsen na, maar dan op een vliegwiel. Vaak bevat een hometrainer een multipositiestuur en een display om diverse dingen aan te geven.

Wat train je eigenlijk met een hometrainer? Zoals ik al zei is het een cardio-apparaat, hiermee train je dus conditie/uithoudingsvermogen. Kort gezegd is dat de efficiëntie van je hart- en bloedvaten om energie en zuurstof op zo’n effectief mogelijk manier neer te zetten. Uiteraard worden ook je spieren geprikkeld en dan hebben we het voornamelijk over de beenspieren, zowel bovenbenen als de kuiten. Fietsen houdt je gezond en bevordert ook de bloedsomloop en het versterkt de pezen bij de knie, heup en enkel.

Daarbij vallen hometrainers qua prijs best wel mee. Je moet natuurlijk niet gaan voor alle toeters en bellen en dergelijke, want een standaard hometrainer voldoet aan alle eisen om jou te voorzien van een uitstekende cardio-training. Meer informatie vindt je uiteraard bij Tunturi.