28 november 2021
paardensport

De paardensport is in opmars

Veel mensen vinden sporten fijn. Ook de paardensport leeft echt in Nederland. Mensen vinden het leuk om de paardensport te bekijken op televisie. In Limburg wordt de paardensport eventing steeds populairder. In samengestelde wedstrijden moeten de paardenmenners een dressuurproef, een springwedstrijd en een cross-onderdeel afwerken. Bekende Nederlander Britt Dekker kreeg van de grote baas John de Mol een paard in ruil voor een paar shows. Zittend op het dressuurzadel van paard George wil Britt deelnemen aan de olympische spelen.

Soorten paardensport

Er zijn verschillende soorten paardensporten. Zo is er dressuur, springen, eventing, voltige, horseball, reining en endurance. Bij de dressuur zorg je ervoor dat je paard sierlijk voortbeweegt. Springen is een sport waar je over 10 tot 13 hindernissen heen moet springen. Eventing is tegenwoordig mateloos populair. Eventing bevat 3 onderdelen: een dressuurproef, springparcours en de cross. Voltige is een sport waarbij je gymnastische oefeningen op de rug van je paard doet. Horseball is teamsport waarbij je als het ware handbalt op een paard. Reining is een sport waarbij je snelheid en rust afwisselt met elkaar. Reining is een dressuur variant geïnspireerd op de western disciplines. Endurance is lange afstand rijden. Je moet zo snel mogelijk met je paard een bepaalde afstand afleggen.

Jonge ruiters bouwen door sponsorships

Door middel van sponsorships krijgen jonge ruiters sneller de kans om zich op het allerhoogste niveau te bewijzen. Geld is belangrijk in de paardensport. Paarden zijn namelijk duur om te onderhouden en aan te schaffen. Als jonge ruiter heb je jezelf nog niet voldoende bewezen en heb je dus geld van buitenaf nodig. Door middel van lucratieve sponsordeals leren jonge ruiters dat goed management en een goede business strategie belangrijk zijn om succesvol te zijn in de sport.

Toekomst van de paardensport

De kennis over paarden zal in de toekomst alleen maar toenemen. Men is momenteel bezig om de bewegingsvorm van het paard en de anatomie van het paard te doorgronden. In de toekomst zal de dressuursport er daarom gezonder uit gaan zien.

Zadel kopen? Neem een kijkje bij Equipe Zadels