28 november 2021

Keywords: driver;motion;auto;car;man;boy;guy;street

De corona crisis treft ons allemaal

Maar niet iedereen even zwaar. Waar veel mensen lichamelijk worden getroffen door de ziekte is er natuurlijk ook het emotionele leed dat de ziekte met zich meebrengt. Daarnaast is de economische schade die de maatregelen en de crisis met zich meebrengen enorm. In deze blog gaan we dieper in op de economische schade die de crisis de arbeidsmarkt aan doet.

De Nederlandse arbeidsmarkt

De Nederlandse arbeidsmarkt heeft een flinke verandering ondergaan door de corona crisis. Vanwege de maatregelen zijn veel bedrijven in zwaar weer terecht gekomen. De kamer van koophandel spreekt zelfs van het hoogste aantal faillissementen sinds de tweede wereld oorlog. Hierdoor zijn veel Nederlanders op straat komen te staan. Een hard gelag want nog geen jaar geleden maakte de Nederlandse economie hoogtij dagen mee. Er waren meer banen op de markt dan mensen waardoor werknemers een luxe positie hadden. Zij konden kiezen welke werkgever het beste aanbod deed. Op dit moment bestaat er weer krapte en is er veel meer vraag naar werk dan dat er werkplekken zijn.

Inschrijven op de vacaturebank

Gelukkig zijn er in Nederland altijd plekken die de Nederlandse economie draaiende houden. Hierbij denk ik aan de Rotterdamse Haven en vliegveld Schiphol. De vacature chauffeur ce, schoonmaker, beveiliger, klusjesman, IT-specialist staan eigenlijk altijd wel open door deze enorme economische motoren. Ook wanneer je handig bent met computers en kennis hebt van de online wereld hoef je, je op dit moment nog weinig zorgen te maken. Doordat veel mensen thuis moeten werken is de vraag naar IT-specialisten op dit moment erg hoog. Overal ontstaan situaties thuis die in een kantoor omgeving niet snel zullen voorkomen. Daarnaast willen de webshops en websites die nog wel goed verkopen zo zichtbaar mogelijk zijn. Het beroep van online marketeer komt hierdoor ook niet in gevaar.