28 oktober 2021

8 redenen waarom jij moet beginnen met golfen

Je hoort het de laatste jaren steeds vaker, de afgelopen jaren zijn er steeds meer mensen die zijn gaan golven. Door de toenemende welvaart hebben mensen meer geld te besteden. Met dit geld gaan ze bijvoorbeeld vaker uiteten of meerdere malen in een jaar op vakantie. Door de toenemende welvaart gaan er ook steeds meer mensen gaan golven. Wie wil er nou niet in stijlvolle kleren op de golfbaan staan? Waarom zijn al deze mensen gaan golven? Meer hierover lees je in dit artikel.

Je verbrand veel calorieën

De meeste mensen die niet golven die denken dat golfers de hele dag in een buggy rondrijden, in de werkelijkheid doet vrijwel niemand in Nederland dat. Het grootste gedeelte van de golfers loopt zelf zijn rondes met een golftas op zijn rug. Dit maakt golven een stuk intensiever dan je in eerste instantie denkt.

Golf zorgt voor stressvermindering

Golfen bevat meerdere elementen die zeer stress verminderend werken. Je wandelt en dat is goed voor je lichaam en geest. Ook liggen ontzettend veel golfbanen in een rustige gebied. Hierdoor ben je al een stuk ontspannener.

Sociale contacten

Als je aan het golven bent dan ben je ook direct met andere mensen in contact. Er wordt regelmatig met elkaar gespeeld. Als je jezelf inschrijft bij een club kan je deelnemen aan wedstrijden, trainingen, etentjes en nog veel meer andere activiteiten. Als je op zoek bent naar een rustige omgeving waar je lekker je ding kunt doen dan is golfen zeker wat voor jou.

Golfers leven langer

Ontzettend veel mensen die op latere leeftijd overlijden hebben als oorzaak te weinig lichaamsbeweging. Golfen is een ideale manier om leuk bezig te zijn en ook nog eens goed te verbranden. Door golfen gaat je levensverwachting dus omhoog. Een Zweedse studie heeft zelfs aangetoond dat golfers gemiddeld 40% langer leven dan de niet golfers. Na je pensioen is het dus zeker een aanrader om te beginnen met golfen.

Dit heb je misschien gemist