19 januari 2022

5 redenen waarom een personal trainer certificaat je carrière helpt

Als jij van plan bent om een personal trainer te worden, dan kun je dat ook doen zonder personal trainer certificaat. Of dat ook een goed idee is, dat is een tweede. Je krijgt een certificaat als je een training afrondt. Er zijn een groot aantal cursussen die je als personal trainer kunt volgen en Fitnesstrainer A en B zijn dan het meest bekend. Daarna kun je nog allerlei andere cursussen volgen en jezelf specialiseren op een bepaald gebied. Maar, zoals net al gezegd, kun je ook zonder personal trainer certificaat beginnen met werken. Hier vind je 5 redenen waarom dat een goed idee is.

  1. Meer kans op werk met een personal trainer certificaat

Als je je diploma voor personal trainer net gehaald hebt, dan ben je mogelijk nog op zoek naar werk. Misschien wil je in loondienst bij een sportschool, of wil je voor jezelf beginnen als freelance trainer. Wat ook je keuze, met een personal trainer certificaat krijg je sneller een baan en vind je gemakkelijker cliënten. Het is een bewijs dat jij de benodigde basiskennis hebt om direct aan de slag te kunnen en onderbouwd advies te geven.

  1. Je kunt meer geld vragen

Een ander voordeel van het volgen van bepaalde cursussen is dat je dan meer geld kunt vragen voor je diensten. Cliënten betalen graag wat meer voor iemand die een goed en geldig personal trainer certificaat kan laten zien dan voor iemand waarvan de achtergrond twijfelachtig is. Ook als je je na een aantal jaren gewerkt te hebben gaat specialiseren, betekent een extra papiertje een beter tarief.

  1. Je geeft betrouwbaar advies

Met de juiste kennis kun je je cliënten advies geven waar ze ook echt wat aan hebben en waarmee ze hun doelen bereiken. Heb je dit diploma niet, dan is het mogelijk dat je iemand iets laat doen wat ze een blessure oplevert of waarmee ze geen vooruitgang maken. Met het personal trainer certificaat van Fitnesstrainer A en B ben je in staat om persoonlijke fitness plannen te maken voor iedere cliënt. Je weet wat je doet en wat successen boekt.

  1. Meer zelfvertrouwen

Ook al ben je zelf nog zo fanatiek in de sportschool, zelf sporten en iemand advies geven zijn twee compleet verschillende dingen. Na een cursus weet je beter hoe je iemand anders, met een ander lichaam en andere doelen, kunt adviseren en motiveren. Omdat je vaak ook een aantal uren stage moet lopen om je personal trainer certificaat te halen, begin je vol zelfvertrouwen en met praktijkervaring aan je nieuwe carrière.

  1. Je laat zien dat je echt bent

Personal trainer is geen beschermd beroep en omdat iedereen zich zo kan aankondigen, hebben cliënten iets nodig dat bewijs levert dat ze met een specialist te maken hebben. Een personal trainer certificaat is dan het ideale papiertje om dat mee te doen en waarmee je laat zien dat je geen kwakzalver bent. Dat is voor cliënten vaak een belangrijk bewijs van kwaliteit.