28 november 2021

4 klachten die een podotherapeut kan oplossen

Gemiddeld zetten we iedere dag zo’n 10.000 stappen. Wanneer jouw voeten problemen geven is dat natuurlijk ontzettend vervelend. Van blaren tot likdoorns. Van een foute houding tot een ontsteking. Podotherapie kan je daar gelukkig enorm goed bij helpen. In deze blog vertellen de specialisten van Innofeet met welke problemen je sowieso bij ze terecht kunt.

Overbelasting

Het is een veelvoorkomend probleem: overbelasting. Een groot deel van de mensen die in Amersfoort podotherapie ondergaan heeft er last van. Denk hierbij aan het telkens terugkomen van eelt en likdoorns. Of aan voet-, enkel- en knieklachten door een foutieve stand of functie van de voeten. Een podotherapeut kan hier door middel van een behandeling en hulpmiddelen verlichting bieden.

Metatarsalgie

Veel mensen hebben tijdens het lopen last van hun voorvoet. Dit wordt in de vaktaal metatarsalgie genoemd. Oftewel: pijn aan de onderzijde van de middenvoetsbeentjes. Deze term is vooral een verzamelnaam. De klachten die iemand met zijn of haar voorvoet heeft kan dan ook verschillen met die van de eerstvolgende patiënt. Er vallen zeer veel klachten onder deze noemer. Maar geen zorgen: een podotherapeut kan ze allemaal aan.

Atrofisch Plantair Capiton

In de meeste lichaamsdelen zouden wij er blij mee zijn: een vermindering van vet. Onder de voorvoet of de hiel is het echter een ander verhaal. Bij Atrofisch Plantair Capiton is er sprake van te weinig vetweefsel in de eerder genoemde plekken. Dit komt door ouderdom, verkeerd schoeisel of andere voetproblemen. Door het missen van dit essentiële weefsel ontstaat er een stekende, brandende pijn. Een podotherapeut kan voor verlichting zorgen.

Klachten aan de achillespees

Achilles is er bekend mee geworden: de achillespees. Dit is een verbinding tussen de kuitspieren en de hiel. Blessures aan dit onderdeel komen veel voor binnen sporten, waarbij veel gewandeld wordt. In het acute stadium is het vaak ontstoken. Het is rood, gezwollen, warm en vooral pijnlijk. Is er echter sprake van chronische problematiek? Dan kunnen deze kenmerken langer dan zes weken aanwezig zijn. Een podotherapeut kan je helpen een beter looppatroon aan te leren of door beter schoeisel aan te raden.