28 november 2021

3 redenen waarom jij een marathon in het buitenland zou moeten lopen!

Heb jij al een marathon gelopen? Het lijkt de heilige graal van het hardlopen: je telt pas mee als je een marathonmedaille aan je prijzenrekje hebt hangen en de 42,195 km van je bucketlist af hebt weten te vinken. Maar niet alleen de medaille maar ook de plek waar de medaille hebt verdiend doen ertoe! In deze blog lees je drie redenen waarom jij een marathon in het buiteland zou moeten lopen.

Ander soort publiek

Wanneer je besluit in het buitenland een marathon te gaan lopen zal het wel even wat anders zijn dan in Nederland. Eén van die andere elementen is het publiek. Neem bijvoorbeeld de marathon van New York, deze marathon staat bekend om zijn publiek. Overal staan mensen te kijken en je aan te moedigen. Langs het parcours staan in totaal meer dan 130 bands, koren, muziekgroepen, podia en geluidsboxen opgesteld. Dit bevordert de sfeer enorm tijdens deze marathon!

Unieke omgeving

Een ander belangrijk aspect wat waarschijnlijk een positieve impact gaat hebben op jouw beleving is de omgeving. De omgeving van de meeste marathons zijn heel anders dan waarin je gewend bent om te lopen. Veel hardlopers ervaring dit als een extra boost. Ook zie je leuke dingen onderweg. Ook geeft de aard van het parcours een hele andere belevenis. De marathon van Berlijn is bijvoorbeeld enorm plat waardoor het goed mogelijk is om een PR te lopen! Ook heb je genoeg marathons met hoogteverschil. Ook leuk, want dat ben je niet gewent in ons platte Nederland.

Combinatie van vakantie en hobby

Wellicht 1 van de leukste redenen om een marathon in het buitenland te lopen is dat je er ook nog een vakantie aan kan plakken! Een marathon reis kan je namelijk prima combineren met bijvoorbeeld een stedentrip! Ook werkt het altijd goed om supporters of familie mee te nemen, die zien het namelijk direct als een weekendje weg. De marathon van Berlijn en Londen zijn marathons die erg populair zijn onder Nederlanders om te lopen in het buitenland. Net even wat anders dan die marathons in Nederland!